Klimat och Juridik

På klimat- och juridikavdelningen arbetar vi i två team.

Föreningens miljöjurister jobbar för att öka miljö- och naturskyddets genomslag i lagstiftning och rättstillämpning. Vi för naturens talan i rättsliga prövningar, påverkar utformandet och genomförandet av miljölagstiftning och utbildar om miljörättsliga frågor. En viktig del av arbetet är att ge stöd och råd till föreningens lokala kretsar i miljörättsliga ärenden.

Vi som arbetar med klimatfrågorna har olika utbildning och bakgrund och arbetar med att påverka samhället för en klimatomställning, med störst fokus på Sverige och EU men även internationellt och lokalt. Med stor sakkunskap granskar vi politiken, ger förslag på lösningar, skapar debatt och lär ut om klimatförändringarna och dess konsekvenser. Vi arbetar för ett fossilfritt samhälle med effektiva transport- och energisystem baserade på förnybara och hållbara resurser.

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Alla jobb

116 24 Stockholm Vägbeskrivning