facebook tracking
Avdelning

Praktik och examensarbete

Connect

Vi erbjuder både praktikplats och examensarbete på alla våra avdelningar i mån av tid och plats. För att praktisera hos oss är det viktigt att till stor del kunna arbeta självständigt. Arbetsspråket är svenska om inte annat anges. Vi annonserar om våra lediga praktikplatser men vi tar mer än gärna emot spontanansökningar. Vill du veta mer specifikt vad de olika avdelningarna gör så kan du klicka in här för mer information 

Skog och jordbruk: Högskoleutbildning inom relevant område, t ex naturresursutnyttjande, naturvård, biologi, skogsvetenskap och statsvetenskap, i synnerhet genomförande av miljöpolitik. Sidokompetens inom områdena GIS, liksom bedömning av samhällskonsekvenser (ekonomi, arbetstillfällen, miljö m.m.) kan vara särskilt intressant.  Samma sak gäller urfolkrättigheter kopplat till naturresursutnyttjande och miljö, i Sverige liksom andra länder. Vi har inte möjlighet att erbjuda praktikplats under sommaren (mitten av juni-mitten av augusti). Praktiken är placerad på kansliet i Stockholm, boende ordnas av praktikanten själv. Ett fåtal praktikplatser finns för hela eller delar av vårterminen 2021.

Hav, vatten och miljögifter: Högskoleutbildning inom relevant område. Intresse för opinionsarbete; såväl mot allmänhet genom kampanjer och informationsspridning, som mot politiker och myndighet. Avdelningen arbetar främst med svenska och europeiska frågor, men även med internationella frågor genom samverkan med miljöorganisationer i utvecklingsländer genom policysamverkan inom sakområdena. Vi har önskemål att praktiken på vår avdelning helst varar en hel termin.

Handla Miljövänligt, Bra Miljöval: Relevant utbildning. Praktiklängd minst fem veckor. Avdelningen är lokaliserad i Göteborg.

Global samordning: Tillsammans med miljökämpar världen över arbetar Naturskyddsföreningen för en stark global miljörörelse som bidrar till hållbar utveckling. På avdelningen för global samordning ansvarar vi för och har hand om samarbeten med mer än 40 miljöorganisationer i Afrika, Asien, Latinamerika och Östeuropa. Praktik på avdelningen för global samordning sker i samarbete med Föreningen för Utvecklingsstudiers (FUF) praktikantprogram. För mer information om praktikantprogrammet och utlysning inför hösten 2021 se: https://fuf.se/praktikantprogrammet/

Kommunikation

Klimat och juridik

Sveriges Natur: Vår tidning Sveriges Natur tar gärna emot praktikanter från olika journalistutbildningar för kortare och längre praktik på redaktionen. Vi söker alltid praktikanter som älskar att jaga nyheter. Hör av er för att få veta mer om hur vi arbetar! 

Mobiliseringsavdelningen arbetar med föreningsutveckling, engagemangsfrågor och Naturskyddsföreningens arbete gentemot skolan. För att praktisera hos oss ska du ha kompetens eller viljan att lära dig mer inom något av följande områden: kommunikation, webb, skola, metodutveckling, organisation, och ledarskapsfrågor, administration eller utvärdering. Vi ser gärna att du har erfarenhet av ideellt arbete i någon förening. Grundläggande svenska är ett krav.  

Skolprogrammet arbetar med skolutveckling. Vi välkomnar dig med intresse för pedagogik och lärande för hållbar utveckling, utomhuspedagogik, kommunikation, webb och utvärdering.

Välkommen med din praktikansökan genom att klicka på länken connecta med oss!

Är du intresserad av att praktik på våra regionala kontor? Kontakta respektive regionalt kansli med en intresseanmälan via mail:

Connect

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Alla jobb

Åsögatan 115
116 24 Stockholm Vägbeskrivning Se sida

Göteborg

Första Långgatan 28B
413 27 Göteborg Vägbeskrivning Se sida

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor